Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2. hét GI menü

2012.02.09

HáziPatika.com fogyókúra-program

2. heti étrend

2012. január 23., hétfő [1200 kcal]

Reggeli

Sonkás szendvics (200 kcal)
1 szelet barna kenyér
10 g light margarin
2 szelet selyemsonka
1 db paprika

Ízlés szerinti tea édesítés nélkül vagy édesítőszerrel


Tízórai

2 db kivi (80 kcal)


Ebéd

Szerb rizses hús (530 kcal)
Hozzávalók: 100 g sertéscomb, 80 g rizs, fél paprika, negyed vöröshagyma, fél paradicsom, 1 teáskanál olaj, pirospaprika, só

Elkészítés: A rizst megfőzzük. Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát és a felkockázott húst. Összekeverjük, lepirítjuk a húst. A paradicsomot szeletekre vágjuk, szintén beletesszük, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Párolás közben egy kis vizet adunk hozzá, és óvatosan pároljuk, nehogy leégjen. A megfőtt rizst most összekeverjük a finomra vágott zöldpaprikával, és annyi vízzel eresztjük fel, hogy azt egészet elfedje. Miután jól összekevertük, meleg sütőben pároljuk.

Uzsonna

1 db müzliszelet (80 kcal)


Vacsora

Kapros túrókrém
Hozzávalók: 100 g zsírszegény túró, fél dl kefir, só, kapor

1 db magos zsemle


1 db paradicsom
A vacsora energiatartalma 300 kcal.

HáziPatika.com

2012. január 24., kedd [1240 kcal]

Reggeli

Májkrémes szendvics (230 kcal)
1 szelet barna kenyér
30 g májkrém
10 g light margarin
negyed póréhagyma

Tízórai

1 Túró Rudi (90 kcal)


Ebéd

Busa kertész módra (400 kcal)
Hozzávalók: 150 g busafilé, 150 g burgonya, fél doboz kefir, 1 paradicsom, fél paprika, 40 g padlizsán, 1 teáskanál olaj, fél tojás, fokhagyma, kakukkfű, oregano, rozmaring, petrezselyem, pirospaprika, só

Elkészítés: A zöldségeket feldaraboljuk, összekeverjük a fűszerekkel, és olajjal kikent tűzálló edénybe simítjuk. Ráhelyezzük a busafiléket, az egészet leöntjük a nyers tojással elkevert kefirrel, és a sütőben puhára sütjük.

Uzsonna

1 db banán (150 kcal)


Vacsora

Tepsis brokkoli
Hozzávalók: 250 g brokkoli, 1 db paradicsom, 50 g sovány sajt, fél póréhagyma, só, rozmaring, 1 evőkanál olaj

Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedve sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük, és kiolajozott tepsibe tesszük. A paradicsomot szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a szeletelt pórét, sózzuk, rozmaringgal fűszerezzük, és a brokkolira tesszük. Tetejét a reszelt sajttal megszórjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük.

1 szelet barna kenyér
A vacsora energiatartalma 370 kcal.

HáziPatika.com

2012. január 25., szerda [1190 kcal]

Reggeli

Körözöttes szendvics (380 kcal)
2 szelet barna kenyér
100 g körözött
fél paprika

Ízlés szerinti tea édesítés nélkül vagy édesítőszerrel


Tízórai

1 db alma (60 kcal)


Ebéd

Tökfőzelék
Hozzávalók: 250 g tök, 1 evőkanál kefir, 2 csapott evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, negyed vöröshagyma, kapor, fűszerpaprika, ecet, só

Elkészítés: A legyalult tököt feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Ízesítjük sóval, apróra vágott friss vagy mirelit kaporral és apróra vágott vöröshagymával. A tök főzési ideje maximum 15 perc, amennyiben fagyasztottat használunk, 10 perc. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, meghintjük fűszerpaprikával, és besűrítjük a főzeléket. Végül óvatosan hozzákeverjük a kefirt, s kiforraljuk. Ecettel ízesíthetjük.

2 tükörtojás
Az ebéd kalóriatartalma 360 kcal.

Uzsonna

10 szem mandula (80 kcal)


Vacsora

Almás pulykasaláta (310 kcal)
Hozzávalók: 60 g pulykamell, 50 g penne tészta, fél alma, fél paprika, negyed vöröshagyma, 1 teáskanál olaj, petrezselyem, pirospaprika, só, Cayenne-bors

Elkészítés: A pennét sós, forrásban lévő vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük. A húst csíkokra vágjuk, sóval, Cayenne-borssal és pirospaprikával ízesítjük. Alaposan átforgatjuk, majd a felmelegített olajban pirosra sütjük. Az almát kimagozzuk, héjastul vékonyabb csíkokra szeljük, a lilahagymát, a paprikát apró kockákra vágjuk. Az előkészítetett alapanyagokat keverőtálban lazán összeforgatjuk, rászórjuk az aprított petrezselymet. A fűszerekkel ízesítjük, majd hűtőben lehűtjük.

HáziPatika.com

2012. január 26., csütörtök [1190 kcal]

Reggeli

Müzli tejjel (210 kcal)
Hozzávalók: 35 g teljes kiőrlésű müzli, 1 dl 1,5%-os tej, fél reszelt alma

Ízlés szerinti tea édesítés nélkül vagy édesítőszerrel


Tízórai

1 db körte (90 kcal)


Ebéd

Bolognai spagetti (550 kcal)
Hozzávalók: 90 g durum spagetti, 80 g darált pulykacomb, 30 g paradicsompüré, 20 g sovány sajt, negyed vöröshagyma, 1 teáskanál olaj, pirospaprika, oregano, só, bors

Elkészítés: A spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és kevés olajjal összekeverjük. Az apróra vágott hagymát az olajon átpirítjuk. Beletesszük a darált húst, és az elpárolgott vizet pótolva néhányszor lepirítjuk. Hozzátesszük a fűszereket, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész belekeverjük a paradicsom pürét is, és így pároljuk tovább. Tálaláskor a tányér aljára tesszük a spagettit, ráhalmozzuk a paradicsomos húst, tetejére reszelt sajtot hintünk.

Uzsonna

3 db mandarin (70 kcal)


Vacsora

Sajtos szendvics (270 kcal)
1 szelet barna kenyér
2 szelet sovány sajt
10 g light margarin
1 db paradicsom

HáziPatika.com

2012. január 27., péntek [1225 kcal]

Reggeli

Májkrémes szendvics
2 szelet barna kenyér
10 g light margarin
30 g májkrém
2 db retek

2 dl tejeskávé (1 dl 1,5%-os tej 1 dl kávéval)
A reggeli energiatartalma 340 kcal.

Tízórai

1 db narancs (70 kcal)


Ebéd

Mozzarellás rakott padlizsán (450 kcal)
Hozzávalók: 250 g padlizsán, 1 zacskó mozzarella, 60 g paradicsompüré, negyed vöröshagyma, fél tojás, 1 teáskanál olaj, bazsalikom, só, bors, csipetnyi parmezán

Elkészítés: A meghámozott padlizsánt hosszában fél centiméteres szeletekre vágjuk, és minden réteget megsózva egymásra halmozunk. Félretesszük, hogy a levét kieressze, majd leöblítjük és letörölgetjük. A tojásfehérjét habbá verjük, belehelyezzük a padlizsánszeleteket, majd az olajban kisütjük. A hagymát felaprítjuk, a paradicsommal és az apróra vágott bazsalikommal összekeverjük, sózzuk és az egészet 10 percig főzzük. Az elkészült szószt tűzálló tálba öntjük, beleszórunk egy kevés parmezánt, majd befedjük néhány kisült padlizsánszelettel. Ezt követi a mozzarella, majd megint egy kevés a paradicsomszószból, amíg minden el nem fogy. 180 fokra előmelegített sütőben először 55 percig sütjük a rakottast, majd 200 fokra emeljük a hőmérsékletet, és 10 perc alatt készre pirítjuk.

Uzsonna

1 db müzliszelet (80 kcal)


Vacsora

Házi barackos joghurt (245 kcal)
Hozzávalók: 1 evőkanál baracklekvár, 1 pohár joghurt, 1 teáskanál búzacsíra, 1 kávéskanál méz

HáziPatika.com

2012. január 28., szombat [1280 kcal]

Reggeli

Lágy tojás kenyérrel (310 kcal)
2 db lágy tojás
1 szelet barna kenyér
10 g light margarin
1 db paprika

Ízlés szerinti tea édesítés nélkül vagy édesítőszerrel


Tízórai

1 db alma (60 kcal)


Ebéd

Mustáros sertésszelet (335 kcal)
Hozzávalók: 150 g sertéscomb, 2 evőkanál 12%-os tejföl, negyed vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1 kávéskanál mustár, rozmaring, só, bors

Elkészítés: A húst megmossuk, felszeleteljük. Kissé megsózzuk, és mindkét oldalát lisztbe forgatjuk. Az olajat felforrósítjuk, és a húst hirtelen megsütjük benne. Felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, ízesítjük rozmaringgal, borssal, karikákra vágott vöröshagymával, és mustárral. Fedő alatt kis lángon puhára pároljuk, ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. Amikor megpuhult, hozzámelegítjük a tejfölt.

Petrezselymes burgonya (275 kcal)
Hozzávalók: 250 g burgonya, 1 teáskanál olaj, petrezselyem, só

Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk. Egyforma kockákra vagy hasábokra daraboljuk. Megfelelő méretű edénybe tesszük úgy, hogy a ráöntött főzővíz bőven ellepje. Sóval ízesítjük, és puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, és hozzákeverjük az előzőleg a margarinon átfuttatott, apróra vágott petrezselyemhez.

Uzsonna

2 db kivi (80 kcal)


Vacsora

Sonkás szendvics (220 kcal)
1 szelet barna kenyér
2 szelet selyemsonka
10 g light margarin
1 db paradicsom

HáziPatika.com

2012. január 29., vasárnap [1250 kcal]

Reggeli

Müzli tejjel (220 kcal)
Hozzávalók: 35 g teljes kiőrlésű müzli, 1 dl 1,5%-os tej, 1 teáskanál mazsola, édesítőszer

Ízlés szerinti tea édesítés nélkül vagy édesítőszerrel


Tízórai

1 db banán (150 kcal)


Ebéd

Sárgarépás csirkemell (190 kcal)
Hozzávalók: 100 g csirkemell, 1 kis szál sárgarépa, 1 evőkanál joghurt, 1 teáskanál olaj, petrezselyemzöld, szerecsendió, só, bors

Elkészítés: A csíkokra vágott húst átpirítjuk az olajon. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Hozzáadjuk a megtisztított, vékony csíkokra vágott sárgarépát és a joghurtot. Az egészet összekeverjük, fedő alatt puhára pároljuk.

Hajdinaköret (310 kcal)
Hozzávalók: 80 g hajdina, 1 teáskanál olaj, petrezselyem, só

Elkészítés: A hajdinát olajon átpirítjuk. Amikor elérte a kellő pirosságot, a hajdina mennyiségének megfelelő, kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, ízesítjük sóval, és a megmosott, felaprított petrezselyemzöld felével. Fedő alatt kis lángon pároljuk. Főzés közben nem ajánlatos kevergetni, csak amikor már elkészült, fellazítani. Tálalás előtt keverjük hozzá a maradék petrezselymet.

Uzsonna

1 db Túró Rudi (90 kcal)


Vacsora

Franciás káposztasaláta
Hozzávalók: 120 gramm fejes káposzta, 2 szelet sonka, negyed fej zellergumó, 1 szál sárgarépa, fél fej lilahagyma, citromlé, mustár, petrezselyemzöld, borecet, édesítőszer, só

Elkészítés: A káposztát és a répát lereszeljük, a zellert gyufaszál vastagságúra vágjuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk. Az egészet enyhén sózzuk, majd fél órát pihentetjük. Közben a citromlevet, a borecetet, az édesítőszert és a mustárt kevés vízzel elkeverjük, majd a zöldségekre öntjük. Egy-két órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor rátesszük a csíkokra vágott sonkát, és meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.

1 szelet pirított barna kenyér
A vacsora energiatartalma 290 kcal. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Blood Pressure - Taylor & Francis Online

(Aillevysaima, 2018.10.11 23:30)

Poids est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre determination bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/prix-du-medicament-cialis/

Far up Blood Press - Hypertension

(Aillevysaima, 2018.09.27 14:40)

Poids est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique-pas-cher-neuf/